BAZI HARİKA UYGULAMALAR!

Herkese selamlar!

Sosyal medyayı oldukça aktif kullanan biriyim, bunu zaten biliyorsunuz. Dijital dünyaya eklenen her yeni uygulamayı; keşfetmeyi, kullanmayı ve ondan faydalanmayı çok seviyorum.

Çünkü dijitalin dünyasındaki kaynaklar; branşımızla alakalı tüyoları öğrenmemize, sektördeki hatta tüm dünyadaki gelişmelerden haberdar olmamıza, etkili bir iletişim dilimizin oluşmasına ve en önemlisi yeni beceriler kazanmamıza yardımcı oluyor. Ben de son bir kaç yıldır düzenli olarak kullandığım ve bana hem okuduğum bölüm hem içinde bulunduğum sektörle alakalı ciddi anlamda faydası olduğunu düşündüğüm bazı uygulamaları sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bunlardan ilki

GOOGLE KEEP

Google Keep, “Google” tarafından geliştirilen basit, hızlı ve kullanışlı bir “not tutma” uygulamasıdır. Yazılı, resimli ve sesli olarak not almanın yanı sıra içerisinde bir de onay listesi (checklist) şeklinde not alabiliyorsunuz. Ama benim için bu uygulamanın en güzel yanı mobil – desktop entegrasyonu. Yani bilgisayar üzerinden alınan notları, daha sonra kolay bir şekilde telefonda görüntüleyebiliyor ve  değiştirebiliyorsunuz. Böylece aldığınız notları, nereye giderseniz gidin daima yanınızda taşımış oluyor ve kolayca kontrole hazır bir şekilde muhafaza edebiliyorsunuz.

Bir diğeri; GOOGLE TAKVİM

Yine Google’ın ürünlerinden olan bu takvim içerisinde  saat, randevu defteri ve alarm sisteminin mevcut olduğu harika bir uygulama. Bu uygulamayı da uzun zamandır kullanıyorum. Ve bu uygulama sayesinde tüm planlamalarımı, telefonumdan veya bilgisayarımdan görüntüleyebiliyor ve düzenleyebiliyorum. Hatta takvimimde oluştuğum bir etkinliği bir başkasıyla da paylaşabiliyorum.

NOTION

Notion da oldukça sevdiğim ve yine oldukça kapsamlı bir uygulama. Bu uygulamada da haftalık ya da günlük planlama listeleri oluşturabiliyor ve tüm bu oluşturduğunuz planlamaları dosyalayabiliyorsunuz.

Biraz da fotoğraf editi!

İş fotoğraf düzenlemeye gelince aklıma ilk gelen uygulama, elbette TEZZA. Bu uygulama o kadar şahane filtrelere sahip bir uygulama ki, en basit fotoğrafları bile çok güzel gösterebiliyor. Satın almadan bile, fotoğraflarınızı çeşitli tonlarda düzenleyebiliyorsunuz.

SPARK POST!

En en en sevdiğim fotoğraf uygulamalarından biri de Spark Post. Bu uygulama ile fotoğraflara efekt vermiyorsunuz fakat, profesyonel bir imaj yaratabiliyorsunuz.

Dilerseniz kendi fotoğrafınızın üzerine istediğiniz fontu kullanarak metinler ekleyebilir dilerseniz de ufak animasyon seçenekleriyle bu gönderileri hareketlendirebilirsiniz.

Özellikle sosyal medya yöneticisi olarak, freelance bir şekilde çalışıyorsanız bu uygulama kesinlikle işinizi görecektir.

BİRAZ KİŞİSEL GELİŞİM

TED

Kısa bir süre önce indirdiğim bu uygulama da, kendime yaptığım büyük bir iyilik oldu resmen. Çünkü zaman zaman Youtube’dan açıp izlerdim Ted konuşmalarını ve açıkçası bazılarının başlığı dikkatimi çektiği halde, içeriğinden dolayı sonrasında izlemez yarım bırakırdım. Ama TED uygulaması ile, ilgi alanlarınızı ve videoların size hangi duygularla alakalı bilgiler vermesini istediğinizi belirleyebiliyorsunuz.

Farklı insanların hikayelerini, bakış açılarını görmek ve ufkunuzu genişletmek istiyorsanız TED uygulamasını mutlaka indirin.

DUOLINGO

Bu uygulamayı sanırım bilmeyeniniz çok yoktur. Ama ben yine de kısaca bahsedeyim. Bir dil uygulaması olan Duolingo, kullanım kolaylığı ve eğlenceli öğretim şekliyle oldukça kullanışlı bir uygulama. Ücretli versiyonunu henüz kullanmadım. Ama temel ve orta seviye dil öğrenmek için ücretsiz hali kesinlikle yeterli. Ayrıca uygulamanın en güzel yanı, bir kelimeyi size öğretene kadar defalarca tekrar etmesi, cümleleri sesli ve yazılı olarak sunması ve boşluk doldurma gibi seçeneklerinin olması.

ROSETTA STONE

Bu uygulamayı geçen yıl bir arkadaşım sayesinde keşfettim. Ve gerçekten bu kadar iyi olduğunu bilmiyordum. Uygulamada Türkçe dahil bir çok dil için eğitim setleri var ve görsel bir şekilde dil öğretilmeye çalışıyor. Aynı kelimeleri ve kelimelerin telafuzlarını defalarca önünüze çıkarıyor. Ve zaten tam da bu şekilde dili öğretiyor. Level 1’i bitiren o dilde temeli atmış oluyor. level 2 bitiren ise intermediate seviyesine geliyor. Uygulama aynı zamanda bilgisayar destekli.

AKADEMIA

Akademia’yı da çok kısa bir süre önce tesadüfen keşfettim. İçerisinde, ilgi duyabileceğiniz, kültür, sanat, haber, astroloji, biyoloji, felsefe, sağlık ve daha birçok konu ile alakalı içerikler var. Uygulama oldukça güncel tutulmakta olup, içerisinde her gün en az 10 yeni makale eklenmekte. Sadece her yeni bir makale açtığınızda kısacık da olsa bir reklam çıkıyor karşınıza. Ben çok problem etmiyorum açıkçası. Çünkü içerisinde kişisel gelişime dair de oldukça faydalı içerikler olduğu için bence gayet güzel bir uygulama. Bir göz atın derim.

DAILY ART
Ve son olarak Daily Art’tan bahsetmek istiyorum. Bu uygulama da son zamanlarda keşfettiğim güzel uygulamalardan biri. Özellikle, sanata ve ünlü sanat eserlerine bir ilginiz varsa bu uygulamayı mutlaka edinin bence. İçerisinde resim sanatı ile ilgili aradığınız her şey her şey var. Uygulama arşivinde 2500’den fazla eser ve bu eserlerle ilgili hikayeler, 700’den fazla sanatçı ve bu sanatçıların biyografisi ile 500’den fazla sanat müzesinin koleksiyon bilgileri bulunuyor. Widget kullanımı da sunan DailyArt’a her gün bir yeni eser ve eser ile ilgili bir içerik ekleniyor. Ben çok sevdim açıkçası.

Vee toparlayacak olursak… Biliyorsunuz 2020 yılı, tüm dünyayı baştan aşağı değiştiren, dönüştüren bir sene oldu. Üstelik bu değişim ve dönüşüm devam ediyor. İstesek de istemesek de artık daha fiziksel sosyalliğin, örgün eğitimin ve daha birçok şeyin sınırlandırıldığına şahit oluyoruz. Bununla beraber “dijital dünya ve onun uzantıları” da büyük bir hızla gelişiyor ve bizleri kendi dünyalarına çekiyor. Bu yüzden de, zamanın gerisinde kalmamak, dahası dijital bir biçimde de olsa gündelik yaşantımıza devam etmek için, olanlara artık daha fazla şaşırmamalı ve adapte olmaya çalışmalıyız. Bu da eğitimin, kişisel gelişimin, sosyalliğin ve birçok alanın “online versiyonuna ayak uydurmakla” olur.

Bir de bu noktada önemli olan bence şu. Dijital dünya dediğimiz şey, bir enformasyon yığını ve bu yığın içerisinde, kaybolmadan yer almak gerçekten çok önemli. Bu yüzden de, bunu göz önünde bulundurarak, bana gerçekten fayda sağladığına inandığım, vakit kaybı olmayan uygulamalardan bahsettim. Umarım, evlerimizde daha fazla vakit geçirdiğimiz, en çok “öz disiplin ile sınandığımız” şu dönemde, bahsettiğim uygulamalar gerçekten fayda sağlar.

Şimdiden başarılar, sağlıklı günler…

Ve not: Sizi seviyorum!

 

Kategoriler: ÇALIŞMA MASASI
tastimcemberimden

Yazan:tastimcemberimden Yazarın tüm gönderileri

Selam, ben Fatma, Halkla İlişkiler ve Reklam bölümü doktora öğrencisiyim. Burada bana ilham veren kişilerin öykülerini, okuduğum kitapları, izlediğim film ya da belgeselleri yani beni çemberimden taşıran şeyleri paylaşıyorum. Eğer sen de ilhamını bulmak ve çemberinden dışarı taşmak istiyorsan bu öğrenme yolculuğunda bana eşlik edebilirsin.

Bir cevap bırakın

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Çerez Notları

Web sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz bundan memnun olduğunuzu varsayacağız.