OMUZ OMUZA GÜNLERİN VAKTİ GEÇSE BİLE

Günaydınnnn ! ✨

Tek başıma takılmayı, dahası yalnız da vakit geçirmeyi seven biri olarak zaman zaman bu durum bana da sıkıcı gelebiliyor. Ama sıkılsam bile sırf o anın sıkıntısı geçsin diye birilerini arama fikri çok doğru gelmiyor açıkçası. Bunun yerine o anı güzelleştirecek ya da verimli hale getirecek bir uğraş bulmak çok daha hoş geliyor kulağa. Ve sanırım Bir Yudum Kitap da bu ince sorunun farkına varmış ve buna güzel bir çözüm getirmiş.

“Bir Yudum Kitap’ı duymayanınız yoktur sanırım. (Özellikle kitap kurtları iyi bilir.) Yine de bilmeyenler için biraz bahsedeyim. Okumayı seven fakat kendince haklı sebeplerden dolayı vakit bulamayanların (ya da bahaneler dizenlerin ) çok kolay ve ücretsiz bir abonelik ile e-posta kutusuna her sabah 5 dakikada okuyabilecekleri, en iyi hikâye ve romanlardan pasajlar gönderen bir uygulama.

“QR Kodlu” kitap

‘Her sabah bir yudum kahve, bir yudum kitap kalbe iyi gelir’ mottosu ile yola çıkan, abonelerine daima ücretsiz kalacağı sözünü veren ve şuanda binlerce abonesi olan uygulama dediğim gibi geçtiğimiz günlerde çok güzel bir işe daha girişti. Cafe ve restoran gibi işletmeler için “QR Kodlu” kitap uygulamasını çıkardı. Yani artık özellikle tek tabanca takılmayı sevenler bir kafe ya da restoranda siparişini beklerken, derin derin düşünüp etrafı gözlemlemek ve sosyal medyada vakit öldürmek yerine masada duran OR kod ile telefonlarına gelen 5 dakikalık pasajları okuyabilecekler. Düşünsenize, rastgele ekranınızda beliren bir pasaj belki o an ki bütün ruh halinizi etkileyecek ve çok iyi hissettirecek. Ya da belki o gün radikal bir karar almanıza sebep olacak. Bu harika bir şey değil mi?

Teknolojinin gelişmesi ve hayatı kolaylaştırması gerçekten çok muazzam bir şey ama bence en güzel yanı, bu gelişimi sürdürürken elimizdekileri tümüyle yok etmek yerine onu biraz değiştirip dönüştürerek çağa uygun hale getirmesi. (QR kodlu kitaplar gibi. )

Bu tarz uygulamaların çoğalmasını ve hayatın her alanına dağılmasını gerçekten çok isterim. Çünkü klişedir belki ama gerçekten öğrenmenin sonu yok, öğrenmeye ihtiyacımız var. Bazen başka dünyalardan, yaşanan başka olaylardan, gelişmelerden haberimiz olmadığı için kendimizi daracık bir ufukla daracık bir gölette boğuyoruz. Oysaki çok güzel şeyler de oluyor dünyada. Ve umarım olmaya devam eder.

Sevgiler…

 

Kategoriler: İLHAM
tastimcemberimden

Yazan:tastimcemberimden Yazarın tüm gönderileri

Selam, ben Fatma, Halkla İlişkiler ve Reklam bölümü doktora öğrencisiyim. Burada bana ilham veren kişilerin öykülerini, okuduğum kitapları, izlediğim film ya da belgeselleri yani beni çemberimden taşıran şeyleri paylaşıyorum. Eğer sen de ilhamını bulmak ve çemberinden dışarı taşmak istiyorsan bu öğrenme yolculuğunda bana eşlik edebilirsin.

Bir cevap bırakın

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Çerez Notları

Web sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz bundan memnun olduğunuzu varsayacağız.